Wasbare luiers, hoe het werkt

Wasbare luiers lijken de nieuwe trend. Duurzaam, milieuvriendelijk en ook nog eens goed voor de portemonnee. Steeds meer en meer ouders gebruiken het. Hoe werken wasbare luiers? Hoe gebruik je ze? Het is logisch als je deze vragen hebt. Je wilt natuurlijk niet zomaar iets gaan kopen. Want hoe weet je nou dat het werkt en dat of het wat voor jou is? Lees dit artikel en oordeel zelf!

Een duurzame oplossing

Wasbare luiers zijn ontzettend duurzaam. Dit komt omdat je ze na gebruik, niet hoeft weg te gooien. Je kunt ze gewoon weer opnieuw gebruiken. Je hoeft ze alleen maar even te wassen. Daarentegen zijn wegwerpluiers helemaal niet duurzaam. Die moet je naar elk gebruik alweer weggooien. Dat is ook een stuk slechter voor het milieu. Bij wegwerpluiers heb je namelijk veel meer grondstoffen nodig.

Wasbare luiers wassen

Eigenlijk is het idee heel simpel. Je gebruikt de luier gewoon zoals je een wegwerpluier zou gebruiken. Je doet ze bij jouw baby om en als ze vol zijn, doe je ze uit en doe je weer een nieuwe om. Alleen doe je de wasbare luier niet in de afvalbak, maar in de wasmachine. Hoe moet je wasbare luiers wassen? Het is een goed idee om ze op 60 graden te wassen. Bij een luier die erg vies is, is het ook een goed idee om deze met koud water voor te spoelen met bijvoorbeeld wasmiddel voor licht vervuilde was.

Na het voorspoelen van de luier

Na het voorspoelen, is het belangrijk dat de wasmachine het vieze water wegpompt. Dan kun je de hoofdwas van 60 graden beginnen. Wanneer je een luier voor de eerste keer gebruikt, is het verstandig om deze eerst een paar keer te laten draaien, voor je hem weer gebruikt. Dit kun je een keer of drie of vier doen. Als de luier van natuurlijke materialen is gemaakt, moet je deze vaker van te voren schoonmaken.

Verschillende systemen

Wasbare luiers heb je in verschillende soorten en maten. Ook qua prijs kunnen de luiers flink verschillen. Hoe weet je nu welke luier bij jou past? In ieder geval kun je bij de winkel of webshop om advies vragen. Vaak hebben ze wel een productbeschrijving  of een artikel op hun website. Daar kun je informatie vinden. Ook kun je lezen voor welke gelegenheden de luier geschikt is en welke voor- en nadelen aan de luier zitten.

Proefpakketten voor wasbare luiers

Het kan natuurlijk zijn dat je er niet goed uitkomt. Ook na wat onderzoek heb je geen idee welke luier bij jou en jouw baby past en je weet niet of het wat voor jou is. Je wilt eigenlijk ook niet zomaar ergens aan beginnen. Dat is logisch, want wasbare luiers is een investering. Wat doe je dan? Sommige bedrijven die wasbare luiers verkopen, verkopen ook proefpakketten. Je kunt de luiers dan even zien en kijken wat je er van vindt. Vind je het niks? Geen probleem! Het pakket kan zo weer worden teruggestuurd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *