Van immobiliteit naar mobiliteit

Wanneer u het idee hebt dat uw fysieke gesteldheid achteruit gaat, kan dit bepaalde onzekerheden met zich meebrengen. Wellicht voelt u schaamte voor het niet meer kunnen uitvoeren van bepaalde activiteiten die voorheen nog mogelijk waren. Toch zijn er goede alternatieven die ervoor kunnen zorgen dat uw mobiliteit niet beperkt hoeft te worden. Uw leven kan gewoon weer verder gaan met wat extra ondersteuning wanneer nodig.

Ondersteuning is niet erg

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar het krijgen van ondersteuning door bijvoorbeeld een scootmobiel, is niet iets waar u zich voor hoeft te schamen. De wagen kan u helpen met uw dagelijkse bezigheden die u wellicht anders niet meer had kunnen doen, zoals bijvoorbeeld boodschappen. Daarnaast kan de scootmobiel ook een verrijking zijn. Wellicht heeft u bepaalde activiteiten de laatste tijd maar gelaten voor wat het is, simpelweg omdat het te ver lopen was.  Even bij uw vriend(in) of familie op de koffie gaan die slechts een paar straten verderop woont? Geen probleem!

Eerder een toevoeging dan beperking

Wellicht beschouwd u een scootmobiel toch enigszins als een beperking. Het is toch wel een redelijk grote wagen die uw overal mee naartoe moet slepen. Misschien past hij wel niet door de deur of kan hij niet mee in de auto. Geen zorgen! Een opvouwbare scootmobiel biedt dan een oplossing. Deze wagens zijn vaak heel licht en gemakkelijk op te vouwen, waardoor u zich niet langer hoeft te beperken in reizen. De scootmobiel past gemakkelijk in de auto of zelfs in het magazijn van het vliegtuig! U kunt daarom ook met een scootmobiel de grens gemakkelijk nog oversteken en de wereld ontdekken.

De juiste keuze voor u

Bij het uitkiezen van een scootmobiel is het wel altijd aan te raden om ze eerst daadwerkelijk uit te proberen. Ieder lichaam is anders en de scootmobiel zou daarom ook op ieder lichaam aangepast dienen te worden. Dit kan gelukkig erg gemakkelijk. U heeft alle ruimte om de wagen naar uw wensen te personaliseren, zodat u de perfecte scootmobiel hebt die voor u comfortabel is. Er zijn verscheidene modellen beschikbaar die passend zijn voor bepaalde voorkeuren. Indien u opzoek bent naar extra stevigheid en stabiliteit, kunt u kiezen voor een model met 4 of 5 wielen. Bovendien dient de scootmobiel aangepast te worden aan uw gewicht, om zo het optimale comfort na te streven.

Al met al, kan het nemen van een scootmobiel uw mobiliteit verreiken. U kunt de dingen weer doen die u voorheen ook deed en wellicht wel meer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *