Innovatieve kartonnen verpakkingen voor jouw producten?

Milieuvriendelijke verpakkingen

Een product kan in allerlei verschillende verpakkingen zitten. Zo kan sinaasappelsap bijvoorbeeld in een glazen fles, plastic fles of een kartonnen verpakking zitten. Welke verpakking is nou het milieuvriendelijkst? Dat is de kartonnen verpakking. Waarom? In Nederland bestaat papier en karton namelijk voor meer dan 90% uit gerecycled papier. Met karton ben je dus instaat om duurzaam te ondernemen. Duurzaamheid is een belangrijk punt dat consumenten meenemen in hun aankoopbeslissing. Consumenten zijn zich immers bewust van de gevolgen van duurzaamheid en kiezen met oog daarop liever voor duurzame producten. Als je jouw producten laat verpakken met een kartonnen verpakking, dan zal een consument eerder voor jouw product kiezen dan voor hetzelfde product van een concurrent met een plastic verpakking. Karton is immers een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal en biedt goede bescherming, hygiëne en houdbaarheid. Ook weegt het niet veel en neemt het niet onnodig veel plek in beslag. Je kunt er tevens productinformatie op kwijt en het zorgt voor goede herkenbaarheid.

Verpakkingen door de jaren heen

Verpakkingen hebben wel een belangrijke waarde voor een product. Ze zorgen er namelijk voor dat het product langer houdbaar blijft en voorkomen hiermee bederf. Daarnaast beschermt de verpakking het product ook tegen beschadiging tijdens transport en opslag. Toch zijn verpakkingen door de jaren heen veel veranderd. Ze zijn met name veel lichter geworden waardoor ze bijvoorbeeld minder afval veroorzaken. Sinds een tijd wordt ook aan gescheiden inzameling gedaan, waardoor minder nieuwe grondstoffen hoeven worden geproduceerd. Het voordeel van verpakkingen geproduceerd van papier is dat ze voor het grootste deel gerecycled kunnen worden. Je kunt dus beter voor een papieren verpakking kiezen dan voor plastic. Er zijn veel verschillende soorten papier of karton die je kunt kiezen voor je verpakking, bijvoorbeeld golfkarton of massief karton. Remmert Dekker adviseert je daar graag over en kijkt samen met je naar jouw behoefte.

Vernieuwende verpakkingsoplossingen

Met de Remmert Dekker verpakking ben je verzekerd van een vernieuwende verpakkingsoplossing. Met een eigen studio afdeling is creatieve en technische kennis snel beschikbaar voor onderzoek, ontwikkeling en prototype testen. De Remmert Dekker verpakking volgt de verpakkingstrends en kan direct op elke vraag inspringen. De Remmert Wil jij graag gebruik maken van deze vernieuwende verpakkingsoplossingen? Neem dan contact op en laat je informeren over de Remmert Dekker verpakking.

Waarom kies je voor de verpakkingen van Remmert Dekker?

Al jarenlang houdt het bedrijf zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kartonnen verpakkingen voor zeer diverse toepassingen. Het verantwoordelijk omgaan met het milieu is hierbij belangrijk. De opwarming van de aarde en klimaatveranderingen zijn zaken waar het bedrijf direct wat aan kan doen door ontwikkeling van milieuvriendelijkere productieprocessen en het terugdringen van milieubelastende stoffen. Met oog hierop wordt er ook veel aandacht besteedt aan energiebesparing. Dekker verpakkingen hebben certificeringen voor duurzaam karton, duurzaam bosbeheer en milieumanagement.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *