Collageen is een belangrijke bouwsteen voor het lichaam

collageen

Het lichaam heeft verschillende bouwstenen nodig om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Een deel hiervan wordt ondersteund door de voeding en ons dieet en andere onderdelen worden door het lichaam zelf aangemaakt. Een van de belangrijkste onderdelen zijn eiwitten. Er zijn verschillende soorten eiwitten met verschillende uitwerkingen. Collageen is een van de meest belangrijke eiwitten en vormt daarmee ook bouwstenen voor ons lichaam. Collageen is er in drie verschillende types en heeft een positieve invloed op tal van componenten in ons lichaam, zoals onze spieren en gewrichten, de hart- en bloedvaten, maar ook op zichtbare onderdelen van het lichaam, zoals onze huid, de nagels en ons haar. Het is belangrijk dat het lichaam gedurende het leven altijd voldoende collageen op voorraad heeft om de verschillende weefsels zo soepel en sterk mogelijk te houden.
Tip: Overzicht Collageen te kort symptomen

De collageenproductie kun je aanvullen met voeding en supplementen

Het mooie van Collageen, is dat het lichaam dit eiwit helemaal zelf aanmaakt. Helaas duurt dit niet voor eeuwig en zien we in de meeste gevallen dat de collageenproductie vanaf een jaar of 25 begint af te nemen. Dit betekent echter niet dat dit volledig verdwijnt vanaf deze leeftijd, want in de meeste gevallen blijft het lichaam tot een leeftijd van 50 jaar zelf collageen produceren. Na deze leeftijd houdt de productie meestal op en is het een goed idee om bewust te letten op de collageen inname via de voeding en eventueel supplementen of in poedervorm. Collageen is terug te vinden in diverse dierlijke en plantaardige producten, zoals runderbouillon of een stuk vlees, maar ook in bladgroenten en verschillende peulvruchten en noten. De meest efficiënte manier om collageen tot je te nemen is via supplementen, omdat dit meer geconcentreerd is en grotere hoeveelheden collageen bevat dan de natuurlijke producten.

Uitgelicht: Eerlijke Collageen supplement ervaringen

Collageen helpt bij de vertraging van ouderdomsverschijnselen

Collageen is zeer belangrijk voor het bindweefsel in ons lichaam en onder andere cruciaal voor het soepel kunnen bewegen. Veel ouderdomsklachten, zoals slijtage en gewrichtspijnen of een beperkte motoriek kunnen in direct verband staan met een gebrek aan collageen. Collageen is daarnaast ook zeer populair om te gebruiken bij het tegengaan van uiterlijke ouderdomsverschijnselen, zoals bijvoorbeeld rimpelvorming, broze nagels en het haar. De meeste collageenrijke producten zijn dan ook vrij makkelijk toegankelijk via diverse webshops of in de drogisterij of apotheek. Collageen kan enkel binnen in het lichaam worden opgenomen en heeft geen invloed bij uitwendig gebruikt. Zalfjes of crèmes met collageen zijn dan ook niet bewezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *