Een basisverzekering of een aanvullende verzekering? Wat heb ik nodig?

Een zorgverzekering afsluiten is tegenwoordig zo gedaan, maar vaak wil je er ook weer niet al te veel geld aan uitgeven. De zorgverzekeringen van nu zijn duur dus veel mensen willen betaalbaar uit zijn en nemen daarom alleen een basisverzekering. Natuurlijk ga je ervan uit dat je gezond blijft maar helaas weet je dat natuurlijk niet zeker. Stel dat je over een paar jaar ineens een bril nodig hebt? Met alleen een basisverzekering moet je daarvan zelf een groot deel betalen. In de meeste gevallen is het echt heel slim om er nog een aanvullende zorgverzekering bij te nemen, zodat je bijvoorbeeld recht hebt op een vergoeding als je toch naar de fysiotherapeut moet.

Waarom is een basisverzekering niet genoeg?

Als je denkt dat je genoeg hebt aan een basisverzekering kan je het beste je polis eens nakijken zodat je weet wat er wel en niet vergoed wordt door je verzekering. Bij sommige gevallen kan er een heel hoog eigen risico zijn en als je dan ineens een groot bedrag moet betalen kan dat een forse tegenvaller zijn. Soms kan je dit bedrag wel gespreid betalen maar met een aanvullende verzekering was dit misschien te voorkomen geweest. Bij een basisverzekering is er altijd een eigen risico. Je kunt dit bedrag aanpassen zodat je per maand minder premie hoeft te betalen, dan daalt het bedrag van je maandelijkse zorgverzekering. Dit klinkt misschien aantrekkelijk maar als er dan iets voorvalt kan het je echt heel veel geld kosten. Met een of meer aanvullende verzekeringen verklein je dit risico.

Wat voor aanvullende verzekering moet ik kiezen?

Een aanvullende zorgverzekering dekt zorg die niet door uw basisverzekering vergoed wordt. Je kan hierbij denken aan kosten voor bijvoorbeeld een bril, anticonceptiva, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Hiervoor betaal je wel iets meer per maand maar het geeft je wel meer zekerheid. Hoeveel je per maand per verzekering meer moet betalen ligt per verzekeringsmaatschappij verschillend, kijk daarom altijd goed naar de voorwaarden voordat je besluit om een zorgverzekering af te sluiten. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die de aanvullende verzekering als pakket aanbiedt, zo kan je bijvoorbeeld drie extra opties kiezen. Dit is vaak goedkoper dan drie keer een losse aanvullende verzekering. Ook deze opties verschillen per verzekeringsmaatschappij, dus even goed opletten en niet vergeten om ook de kleine lettertjes te lezen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *